Kako vem, da izgubljam lase?

Običajno izpade odraslemu človeku od 40 do 100 las dnevno, kar je povsem normalno. Da izgubljate lase, boste ugotovili takrat, ko boste opazili, da lasje postajajo tanjši, zrastejo krajši, oziroma, ko opazite, da je na lasišču preprosto manj las, kot ste bili vajeni. Če takoj ne reagirate, lahko (v mnogih primerih) grozi celo plešavost.

V ponudbi je mnogo blagovnih znamk, ki se tudi sklicujejo na klinične teste. V čem je razlika?

Vseh 40 kliničnih testov na serumu Foltene od leta 1980 dalje je dobro dokumentiranih. Testi so bili opravljeni v različnih državah, kot npr. V Franciji, Španiji, Italiji in mnogih drugih, po veljavnih mednarodnih standardih.

Zakaj različna izdelka za moške in ženske?

Žensko in moško lasišče se razlikujeta in tudi vzroki izgubljanja las ter plešavosti se razlikujejo. Pri moških je izgubljanje las običajno dedno, medtem, ko so pri ženskah različni vzroki (hormonske narave, uživanje nekaterih zdravil, nepravilna nega, stres). Zato je tudi potrebno različno obravnavanje izgubljanja las pri moških in ženskah.

Zakaj se izpadanje las poveča namesto zmanjša po prvih dneh uporabe serumov Foltene?

Uporaba seruma Foltene in neposredno masiranje, da bi ga dobro vtrli v lasišče, povzroči v nekaterih primerih takojšnje izpadanje množice las. Razlog je v tem, da so mnoge lasne korenine že odmrle in bi lasje izpadli v kratkem. Tako je narejen prostor za nov las. Serum poveča mikrocirkulacijo lasnega mešička. Izboljša absorbcijo in v kratkem boste ugotovili manjše izpadanje las.

Ali se na Foltene izdelke lahko pojavijo alergije?

Foltene seruma ne prodreta v tkivo okoli lasnega folikla in dokazano je, da ne more priti do stranskih učinkov, kot npr. luščenje kože. To pomeni tudi, da ne bosta povzročala alergij.

Po uporabi Foltene seruma je koža pordela - je to alergijska reakcija? Naj preneham z uporabo?

Rdečina je posledica mikrocirkulacije, ki jo povzročijo sestavine v Tricosaccharide®-u. Ta reakcija je povsem normalna in ne pomeni alergičnosti na izdelek, razen, če imate občutljivo lasišče. Rdečina bo izginila v nekaj minutah. Je pa ta pojav različen od osebe do osebe. Če imate s tem hujšo težavo, se posvetujte z zdravnikom.

Če opazim rezultat - ali naj prekinem z uporabo ampul-seruma Foltene?

Z ozirom na rigorozne teste na tolerabilnost izdelka, ki jih je Foltene serum uspešno prestal, lahko uporabljate Foltene izdelke na dolgi rok. Po začetni intenzivni negi, ki traja 2 meseca, podaljšajte uporabo redno še naslednji mesec.

Ali smem po uporabi Foltene oblikovati lase in uporabiti sušilec?

Najbolje je počakati 10 minut, da se serum dobro absorbira in potem uporabiti sušilec .

Kje lahko kupim Foltene izdelke?

Lahko jih naročite pri nas ali povprašajte v lekarnah in specializiranih trgovinah.

Kako pogosto naj uporabljam Foltene izdelke?

Nežna formulacija šamponov je primerna za njihovo dnevno uporabo.
Serum v ampulah uporabljajte enkrat dnevno vsak drugi dan na vlažnem opranem ali suhem lasišču v obdobju 2 mesecev. Eventualno uporabite še en mesec dvakrat tedensko za obdobje vzdrževanja.

Kako naj uporabljam Foltene izdelke?

Šampone uporabljajte kot ste vajeni uporabljati druge šampone.
Serum je pakiran v posebnih plastenkah, ki ohranjajo svežino vseh sestavin. Pred uporabo preprosto pritisnite na zamašek, da se prašek, ki je shranjen v pokrovu plastenke spusti v serum in se premeša s tekočino.  Raztopino pretresite in pripravljena je za uporabo.

Kaj je glavna sestavina Kolorex Total Care zdelkov?

Glavna sestavina je Horopito ekstrakt, ki ga najdemo iz vzorcev tradicionalnega novozelandskega zelišča Horopito. Ta rastlina je ekološko pridelana v njihovem naravne okolju in vsako leto morajo opraviti test za njihovo uporabo.

Ali je Kolorex-Horopito varen za uporabo?

Rastlina Horopito ima zelo dolgo tradicionalno zgodovino njene uporabe in na miljone vzorcev izdelkov Kolorex so bili prodani v zadnjih dvajsetih letih. Obstajajo zelo redki primeri alergijske reakcije na intimnih predelih pri uporabi Kolorex kreme za intimno nego. Zato priporočamo, da pred uporabo vtrite nekaj kreme na notranji strani komolca in pustite stati nekaj ur, da vidite, če vaša koža reagira.

Ali so Kolorex izdelki zdravila?

Ne. Izdelki Kolorex so izljučno namenjeni, da pomagajo ohranjati splošno dobro počutje. Izdelki niso namenjeni za diagnozo, zdravljenje ali preprečevanje bolezni.

Zakaj ste uvedli pri kapsulah oljno formulacijo?

Olivno olje je odličen spremljevalec Kolorex Horopito ekstrakta. Uporabniki so jo lepše sprejeli kot trde kapsule.

Katere zeliščne kapsule so bolj učinkovite-trde ali oljne?

Obe formulaciji sta narejeni tako, da vsebujete  približno isto količino aktivne sestavine. Izbira je na vsakem posamezniku.

Ali uporabljate kemikalije pri proizvodnji ekstrakta?

Ne. Ekstrakt Horopita, ki ga uporabimo v kremah in kapsulah je izločen iz listov Horopita  s pomočjo superkritičnega CO2 pod visokim pritiskom (superkritična ekstrakcija). Ta postopek je priznan kot najčistejši v industriji, kajti v trenutku, ko se sprosti pritisk, so odstranjeni škodljivi plini, ni balasta, ostane le čisti ekstrakt.

Kako se uživajo Kolorex kapsule?

Priporoča se uživanje na poln želodec, poplaknemo z vodo.

Kako dolgo se priporoča uživanje Kolorex kapsul?

Lahko jih uživate dlje časa brez težav, je pa koristno, da občasno uporabite primerne druge izdelke. Za dolgotrajno uporabo priporočamo, da se posvetujete s strokovnjakom.

Ali se lahko izdelki Kolorex uporabljajov času nosečnosti?

Ni dokazov o škodljivosti uporabe izdelka.

Ali so poznane interakcije z drugimi zeliščnimi pripravki , oziroma zdravili na recept?

Interakcije niso poznane.

Zakaj dajo Kolorex kreme pekoč občutek kadar se nanesejo na občutljivo kožo?

Kolorex Horopito listi so naravno pekoči, kot npr. kajene poper. Med postopkom ekstrakcije nastane koncentrat  aktivnosti in pekočine. Četudi je ekstrakt dodan kremam v majhnih količinah, lahko te povzročijo občutek vročine. To je lahko zelo neprijetno, kadar je krema nanešena na občutljivo, poškodovano tkivo.

Zakaj se po kapsulah Kolorex počutim slabo?

Običajno se po zaužitju Kolorex kapsul pojavi »moker nos« (nahodnost) ali neugodje v želodcu, zlasti v začetnih obdobjih. Razlog je v tem, da je Horopito pekoča začimba (podobno kot kajen poper) in Herxheimerjeva reakcija (odmiranje kvasovk). Če se to počutje nadaljuje, svetujemo posvet s strokovnjakom.

Ali lahko uporabljamo izdelek Kolorex za otroke ali invalide?

Horopito ekstrakt v izdelku Kolorex ima ravno to moč, zaradi katere je tako učinkovit, vendar lahko predstavlja izziv za mlade in slabotne. Zato priporočamo, da začnete pri majhnih odmerkih, in če v primeru, da dobro prenašajo, nadaljujete z uporabo.

Kje kupim Kolorex izdelke?

Pri nas direktno, sicer pa v  lekarnah in specializiranih trgovinah.